maanantai 11. toukokuuta 2009

Pullantuoksuinen mallisto MOA:ssa

Masters Of Arts- exhibition opens to public on Tuesday 12.5.2009. Here's few lines from the press release, english version coming soon...

Tekstiilisuunnittelija Salla Kangasniemen opinnäytteessä ”Pullantuoksuinen mallistotarina” yhdistyvät ajassa olevat ilmiöt Pattern Bakery -yrityksen aitoon tarinaan. Teemat kumpuavat arjen ilosta, tärkeistä ihmissuhteista ja kauneuden kaipuusta. Ajatusten pohjalta syntyi kuosikokoelma, jonka aiheet ylistävät kotia ja houkuttelevat tekemään itse. Kuosikokoelman eri osia yritys käyttää luovasti viestinnässään ja tuotteissaan.

Masters of Arts -tapahtuma esittelee kankaita, jotka kertovat pullantuoksuisen suunnittelutoimiston arjesta. Kuvioaiheissa erottuvat ensisilmäyksellä kakkupaperit, piparitalot, viipurinrinkelit ja Pulla-Pulut. Tarkemmin katsottaessa kuvioista paljastuu toinen ulottuvuus – piparitalon sisältä löytyy muun muassa teepannuja, saksia ja Pulla-Pulujen kainaloihin on kätketty Viipurin rinkeleitä. Kuvioilla leikkiminen on koko malliston ydinajatus, joka näkyy myös tuotteissa. Kuoseista voidaan leikata ja ommella esimerkiksi muotoonleikattuja tyynyjä (lintu, rinkeli, kakkupaperi ja talo). Pullantuoksuiseen mallistotarinaan kuuluvat luonnollisesti myös leivinliinat.

Malliston takana oleva teoria kokoaa yhteen näkökulmia trendiennakoinnista, tarinallisuudesta ja yritysidentiteetistä. Elämme maailmanlaajuisen taantuman ja kuluttamisen murroksen aikaa. Feminisaatio-trendi läpäisee koko yhteiskunnan tasa-arvoistamalla miehiä ja naisia. Aidot asiat ratkaisevat. Opinnäytteessä nämä suuntaviivat ohjaavat pienen, yhteisöllisen yrityksen mallistoratkaisuja. Pullantuoksuisen malliston ydinteema on tarjota taantuman lääkkeeksi lämpöisiä arvoja: malliston aiheet vaalivat yhteisöllisyyttä ja kuvioaiheet innostavat tekemään itse. Näyttelyssä esillä olevat työt on painettu ja ommeltu käsityönä. Aihemateriaalia käsitellään myös immateriaalisti verkossa (ks. blogi www.patternbakery.blogspot.com ja toukokuussa uusiutuvat nettisivut www.patternbakery.com).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti